Előadások listája

Előadások listája | Napirend | Letöltések

Konferenciánk programját úgy állítjuk össze, hogy áttekintést adjon a piaci trendekről és a technológiai újdonságokról, segítséget adjon a megfelelő eszközök kiválasztásához és bemutassa az egyes szoftverek használatának legjobb gyakorlatát.

Nemzetközi vendégelőadók

 • New Features in the Infobright Community Edition (ICE)
  Az előadás bemutatja az InfoBright adatbáziskezelő legújabb kiadásában megjelent olyan újdonságokat, mint a lekérdezésekre közelítő pontosságú válaszokat villámgyorsan előállító RoughQuery és az adatok speciális eloszlását és belső összefüggéseit hasznosító DomainExpert.
  Dominik Slezak, Chief Scientist
  InfoBright
 • Next Generation Business Analytics with RapidMiner and RapidAnalytics
  Az előadás ismerteti a Rapid-I által fejlesztett RapidMiner és RapidAnalytics nyílt forráskódú adatbányászati szoftverek újdonságait és jövőben várható fejlesztési irányvonalakat. Az előadás során több üzleti esettanulmány is bemutatásra kerül a szoftver alkalmazási lehetőségeinek illusztrálására. Az előadás keretében bemutatkozik a United Consult Kft., a Rapid-I hivatalos magyarországi partnere is, amely beszámol a hazai piacon eddig elért eredményekről és a jövőre vonatkozó tervekről.
  Ralf Klinkenberg, co-founder and Chief Business Development Officer, Rapid-I
  és Szűcs Imre kereskedelmi igazgató, United Consult

 

Szakmai előadások

 • A nyílt forráskódú BI Magyarországon
  Az előadás áttekintést ad a nyílt forráskódú BI szoftverek hazai helyzetéről, a piaci és felhasználási trendekről a 2011-es BI-TREK kutatás eredményei alapján
  Arató Bence, ügyvezető igazgató
  BI Consulting
 • Nyílt forráskód 2011-ben: lehetőségek és veszélyek
  Az előadás áttekinti az elmúlt évek jelentősebb nyílt forráskódú történéseit, kezdeményezéseit, sikereit, valamint a különféle vállalati stratégiákat, amikkel sikert próbáltak elérni a nyílt forráskód területén. Kitér arra, hogy milyen vállalatoknak sikerült ez, és miért, valamint hol szenvedtek csorbát, amennyiben nem. Szó lesz még arról is, hogy mit hozhat a jövő, azaz az elkövetkező években milyen új lehetőségekkel és veszélyekkel találkozhatunk a nyílt forráskóddal kapcsolatban, és várhatóan milyen irányokban láthatjuk majd a legnagyobb fejlődést.
  Dr. Szentiványi Gábor, ügyvezető
  ULX Nyílt Forráskódú Tanácsadó és Disztribúciós Kft.
 • Pentaho 4: Mindennapi BI egyszerűen
  Az előadás bemutatja a Pentaho BI platform 4.0 változatának újdonságait, kitérve az interaktív riportolás és analízis, a hatékony dashboard-készítés és az adatelérés kérdéseire
  Fekszi Csaba, ügyvezető igazgató
  Omnit Solutions
 • Új komponens a Talend palettán: Starschema SAP Connector
  Az adattárház projektek egyik kritikus feladata az SAP adatok tömeges feldolgozása, kinyerése. A piacon található, gyakran nehézkes, költséges megoldásokra válaszként a Starschema megjelentette saját, nyílt forráskódú megoldását a Talend Open Studio ETL rendszerbe integrálva. Az előadás az érdekes technológiai megoldások mellett a nyílt forráskódú fejlesztések marketing és üzleti modelljének sajátosságaira is koncentrál.
  Csillag Péter ügyvezető és Földi Tamás fejlesztési igazgató
  Starschema
 • Lego felnőtteknek - nagy adathalmazok kezelése Hadoop technológiákkal
  Az előadás bemutatja, hogy hogyan vált az open source Hadoop keretrendszer a nagy adathalmazok kezelésére és elemzésére szolgáló technológiájává és hogy milyen Hadoop alapú építőkockákat használhatunk egy konkrét BI rendszer kiépítésekor az adattárolástól egészen a fejlett analitikáig?
  Prekopcsák Zoltán, kutató
  Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem
 • Szabad-e a szabad szoftver? FLOSS üzleti modellek és a kettős licencelés jogi háttere
  A nyílt forráskódú szoftverlicencelés alapvető jellemzői mellett az előadás bemutatja a FLOSS szoftverek terjesztésére kialakított üzleti modellek licencelési gyakorlatból adódó sajátosságait, valamint kitér arra, hogy a tulajdonosi és a nyílt értékesítési modell keveredése milyen jogi előfeltételek mellett képzelhető el, valamint milyen következményekkel jár.
  Dr. Telek Eszter, vezető tanácsadó
  IPR-Insight

 

Felhasználói esettanulmányok

 • Az ingyen ebéd – az Ingatlan.com BI fejlesztési tapasztalatai
  Az előadás beszámol arról, hogy milyen tanulságokkal és buktatókkal járt az Ingatlan.com által használt, MySQL, Pentaho ETL és PALO komponensekből álló BI rendszer kialakítása.
  Törzsök Árpád, elemző
  Arkon Zrt.
 • RapidMiner a TakarékBankban
  Az előadás bemutatja, hogy a Takarékbank választása miért esett a RapidMiner nyílt forráskódú adatbányászati szoftverre és hogy milyen feladatokra alkalmazzák, további kitér a használat során szerzett legfontosabb tapasztalatokra.
  Frindt Anna kockázati modellfejlesztő és Dr. Palágyi Zoltán szenior hitelkockázati elemző
  TakarékBank Zrt.
 • BI rendszer bevezetése – igazodva a kor szelleméhez
  Az előadás az FMC Magyarország Kft. által bevezetett BI rendszer kiválasztásával, bevezetésével és használatával kapcsolatos tanulságokat ismerteti, kitérve a döntéselőkészítés szempontjaira, a választott technológiákra és a kiépített rendszer legfontosabb jellemzőire.
  Szabó István gazdasági igazgató és Balogh Bálint kontrolling vezető
  Fresenius Medical Care

 

További tervezett előadások

A konferencia programja várhatóan még kiegészül a nyílt forráskódú szoftverek globális trendjeit bemutató illetve az open source szoftverek licenszelésével kapcsolatos jogi tudnivalókat bemutató előadásokkal.


A konferencián elhangzó angol nyelvű előadások nem kerülnek tolmácsolásra. A szervező a programváltozás jogát fenntartja.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.