Open Source BI Fórum 2012

Idén is lesz Open Source BI Fórum!

A várható időpont szeptember vége-október eleje, a helyszín egyelőre még nincs eldöntve.

Hamarosan jelentkezünk a tervezett programmal és a további részletekkel.

 

A konferencia napirendje a regisztrációtól a zárófogadásig

Elkészült az előadások részletes időbeosztása.

A délelőtti szekció nyitányaként két elemző jellegű előadás szerepel a BI Consulting és az ULX részéről, a továbbiakban pedig az InfoBright, a Pentaho és a Talend nyílt forráskódú szoftverekhez kapcsolódó prezentációk következnek.

A délutáni részben kapott helyett a RapidMiner és Hadoop tematikájú előadások mellett három felhasználói esettanulmány és egy jogi kitekintést nyújtó előadás is.

Az idei év újdonságaként a konferencia végén egy zárófogadás kerül megrendezésre, ahol az előadók és a résztvevők egy ital mellett beszélhetik meg a nyílt forráskódú üzleti intelligenciával kapcsolatos kérdéseket.

Pénzintézeti, online és egészségügyi esettanulmányok

A konferencia programjában három felhasználói esettanulmány is szerepel idén.

A Takarékbank a RapidMiner adatbányászati szoftver használatával szerzett tapasztalatokról számol be. Az Ingatlan.com és a Fresenius Medical Care előadói pedig az ingyenesen hozzáférhető BI szoftverek bevezetési tanulságait osztják meg a közönséggel.

Az előadásokról további részletek a Programban olvashatók.

A RapidMiner jelene és jövője

Ralf Klinkenberg, a nyílt forráskódú RapidMiner adatbányászati  szoftvert fejlesztő német Rapid-I egyik alapítója és vezetője tavalyi sikeres előadása után az idei konferencián is szerepelni fog.

A tervezett prezentációban szó lesz az üzleti analitika általános trendjeiről, a RapidMiner és a RapidAnalytics újdonságairól, és a Rapid-I által tervezett további fejlesztésekről.

A várható érdekességek közé tartozik a  Rapid-I Marketplace bemutatása is, ahol a RapidMinerhez készült kiegészítőket és algoritmusokat lehet publikálni. A fejlesztők eldönthetik, hogy ingyenesen vagy bizonyos díjazásért cserébe teszik elérhetővé a programokat, a felhasználók pedig néhány kattintással tudják a kiválasztott bővítményeket letölteni és telepíteni.

Az előadók között az InfoBright tudományos igazgatója

2009 után ismét előadást tart az Open Source BI konferencián Dominik Slezak, az InfoBright tudományos igazgatója.

A kanadai székhelyű InfoBright a nyílt forráskódú adatttárházas adatbáziskezelők egyik meghatározó fejlesztője. A MySQL környezetben futó  InfoBright nagy sebességű DB motorja oszlopalapú tárolási modellre épül és számos egyedi optimalizációt tartalmaz. A szoftver mind fizetős, mind ingyenes verzióban elérhető.

Dominik Slezak előadásában a InfoBright 4.0 közössségi verziójában elérhető új, érdekes funkciókról fog beszámolni. Az egyik ilyen újdonság a DomainExpert, ami a felhasználók által előre megadott metainformációk segítségével gyorsítja a lekérdezések végrehajtását. A másik fontos újdonság pedig a RoughQuery, amelynek használatával az adatbázis villámsebességgel tud közelítő pontosságú eredményeket szolgáltatni.

 

 

Ma zárul a korai regisztráció

Utoljára a mai napon lehet az Early Bird kedvezményt kihasználva jelentkezni a konferenciára. A kedvezmény a hétfő éjfélig beérkezett jelentkezésekre vonatkozik.

További részletek a regisztrációs oldalon olvashatók.

Megnyílt a regisztráció

A konferencia online regisztrációs felületén már lehet jelentkezni a 2011-es OSBI Fórumra.

Szeptember 5-ig még  a kedvezményes "Early Bird" tarifával várjuk a jelentkezéseket és idén először csoportos kedvezményt is kínálunk azok cégek számára, akik háromnál több résztvevőt küldenek.

További részletek a regisztrációs oldalon olvashatók.

Október 6-án lesz az idei Open Source BI Fórum

Az Open Source BI Fórum konferencia idén október 6-án kerül megrendezésre.

Az immár negyedik évében járó rendezvény célja a nyílt forráskódú adattárházas és üzleti intelligencia szoftverek alkalmazásával kapcsolatos lehetőségek bemutatása.

A tematikában szerepelnek az open source adatbáziskezelők és az ETL szoftverek, a kiaknázási oldalon pedig a különböző BI megoldások és adatbányászati eszközök.

A korábbi évekhez hasonlóan a konferencia szakmai rangját ismét neves külföldi előadók is emelni fogják.